FAQ

Betrokken Partijen

Ooms Makelaars Rotterdam verkoopt de woningen in Lloyd Yard. Makelaars Jens Groenendijk en Anne Noorman helpen je graag verder.

De architecten van dit project zijn Paul de Ruiter Architects, WE Architecten en landschapsarchitect ZUS.

Lloyd Yard is ontwikkeld door Kondor Wessels Vastgoed.

Planning

De verkoop start vanaf donderdag 11 februari 2021.

Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op de website. Je kunt dan ook je favoriete woningtypen aangeven.

De bouw start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021.

De verwachte oplevering staat gepland in het najaar van 2023.

Woningen

Lloyd Yard bestaat uit 83 koopwoningen en -appartementen en 10 zelfbouwkavels.

Er zijn 32 gelijkvloerse appartementen, 32 tweelaagse appartementen, 12 townhouses en 7 penthouses. Meer informatie over de woningtypes vind je hier.

De woningen hebben een energielabel A. Energielabel A staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Er zijn ruim 100 parkeerplaatsen, waarvan een aantal gereserveerd worden voor deelauto’s. Zoals ook een deel van de fietsenstallingen wordt gereserveerd voor deelfietsen en bakfietsen.

Ieder townhouse beschikt over een eigen externe berging. Alle overige woningen beschikken over een berging van circa 6m² in de woning zelf.

Bouw

De woningen worden gebouwd door Kroon & de Koning B.V.

Na het kopen van de woning word je ondersteund met kopersbegeleiding vanuit de WAREHOUSE, onderdeel van ERA Contour. Dit is het aanspreekpunt vanaf de koop tot aan de oplevering van de woning. Na het tekenen van de koop/-aannemingsovereenkomst maak je een afspraak met een aan jou toegewezen kopersbegeleider. De WAREHOUSE bevindt zich vlakbij de bouwlocatie, aan de Schiehavenweg 14 te Rotterdam.

De prijzen voor de meerwerkopties zijn bekend vanaf de start verkoop. De meer- en minderwerklijst is vanaf dat moment te downloaden op de pagina ‘Downloads’.

Gebied en bereikbaarheid

Ja, er is een tram en metrostation op loopafstand. Tramhalte Pieter de Hoochweg bevindt zich op 600 meter van de Lloydkade. Metrostation Coolhaven ligt op een kwartiertje lopen van de Lloydkade. Ook kun je de watertaxi pakken vanaf de St. Jobshaven.

Financiering

Ooms Financieel Adviseurs helpt je graag hierbij. Tijdens een vrijblijvende afspraak met één van de financieel adviseurs krijg je inzicht in je financiële mogelijkheden en wordt er besproken welk financieel aanbod het best bij jou past.

Wij raden je aan een hypotheekofferte van tenminste 9 maanden aan te vragen.

De opschortende voorwaarden zijn voorwaarden waaraan de ontwikkelaar en aannemer moeten voldoen voordat er gestart mag worden met de bouw. Voorbeelden zijn het verkrijgen van een vergunning en het verkopen van tenminste 70% van de woningen. Als alle opschortende voorwaarden zijn vervuld, ontvang je een goed nieuwsbrief de start bouw wordt aangekondigd.

In de koop- en aannemingsovereenkomst worden financiële ontbindende voorwaarden opgenomen, namelijk de hypothecaire geldlening die je verwacht af te sluiten en de bruto maandelijkse lasten hiervan. Je hebt vanaf de tekendatum twee maanden de tijd om deze hypotheek rond te krijgen.

Je gaat naar de notaris voor de levering van de woning zodra de opschortende voorwaarden zijn vervuld en je financiering rond is.

De koopsom van de woning bestaat uit grondkosten en bouwkosten. De grondkosten betaal je aan de ontwikkelaar en de bouwkosten betaal je aan de aannemer. De grondkosten worden opgenomen in de koopovereenkomst en de bouwkosten worden opgenomen in de aannemingsovereenkomst. Je betaalt grondrente over de grondkosten van de woning. De grondrente betaal je vanaf de datum dat de opschortende voorwaarden zijn vervallen, tot de datum waarop je naar de notaris gaat om de akte van levering te tekenen. Als de opschortende voorwaarden nog niet zijn vervallen, betaal je dus geen grondrente.

De koopsom van de woning bestaat uit grondkosten en bouwkosten. De grondkosten betaal je aan de ontwikkelaar en de bouwkosten betaal je aan de aannemer. De grondkosten worden opgenomen in de koopovereenkomst en de bouwkosten worden opgenomen in de aannemingsovereenkomst. De bouwkosten zijn verdeeld in een aantal bouwtermijnen. Je betaalt bouwrente over de vervallen bouwtermijnen, vanaf de datum waarop deze bouwtermijnen zijn komen te vervallen tot de datum waarop je naar de notaris gaat om de akte van levering te tekenen. Als er nog geen bouwtermijnen zijn vervallen, betaal je dus geen bouwrente.

Vragen?

Heb je nog andere vragen over de koopwoningen van Lloyd Yard?
Neem dan contact op met het Lloyd Yard verkoopteam van Ooms Makelaars. Stuur daarvoor een mail naar rotterdam@ooms.com of bel 010-4248888.