LLoyd Yard

Zeven gebouwen met ieder een eigen karakter. Het ontwerp van Lloyd Yard vertaalt het kadebeeld van vroeger – grote panden en loodsen met een eigen gezicht en steeds wisselend in omvang en hoogte – naar een woongebouw dat zich onderscheidt door verschillende stijlen en identiteiten. Geen standaard eenheid van vorm en functie, maar een speelse combinatie van structuren en materialen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Het gebouw

Robuuste panden, schouder aan schouder. Stevig, stoer en sterk. En tegelijkertijd open, vriendelijk en beschermend. Lloyd Yard verbindt, verrast en verbluft. Het bijeenbrengen van verschillende vormen en stijlen in één gebouw geeft Lloyd Yard een levendige dynamiek.

Het grote Maasvenster trekt de aandacht en roept de vraag op wat zich daarachter allemaal afspeelt. Grote ramen, royale balkons en terrassen, en daken waarop van alles gebeurt; het boeit en maakt indruk. Steen, staal, glas en heel veel groen; het past bij elkaar, versterkt elkaar. Lloyd Yard belichaamt in alles het idee van eenheid door verscheidenheid.

 

Hoe dat eruitziet? Aan de Lloydkade, aan de kant van de Maas, vind je van links naar rechts het Maasblok, het Maasvensterblok en het Lloydblok. Deze drie blokken maken samen een markant statement richting het water. In deze panden bevinden zich appartementen, tweelaagse appartementen en penthouses. En: op het dak van het Maasvensterblok bevindt zich een moestuin waar groenten, fruit en kruiden kunnen worden verbouwd.

 

Achter het Maasblok, op het stuk tussen de Lloydkade en de Kratonkade, vind je de twaalf townhouses die samen Loods Bali vormen. Aan de kant van de Kratonkade vind je het Kratonblok en het Schieblok. Als laatste vind je achter het Lloydblok, richting de Kratonkade, het PO-blok dat gereserveerd is voor zelfbouwwoningen. Daarover later meer.

Binnentuin

Een groene en gezonde omgeving voor alle bewoners en gebruikers. Genoeg plek om te spelen, te ontspannen, te schommelen en elkaar te ontmoeten. En een veilige haven voor vogels, insecten en andere dieren die de stad nodig heeft.

Wonen moet leuk zijn. Liefst ook een beetje luxe en toch zeker comfortabel. Maar wonen moet ook gezond zijn. Je mag verwachten dat de omgeving waarin je leeft, eet en slaapt goed voor je is. Dat je er vrijuit kunt ademhalen en dat de natuur er haar werk kan en mag doen.

 

Welkom in de binnentuin van Lloyd Yard waar je rust vindt, een veilig en prettig sociaal klimaat heerst en kinderen onbezorgd kunnen spelen. Deze wilde en robuuste binnentuin – dat wil zeggen dat inheemse planten de kans krijgen om hier te groeien – nodigt uit om lekker veel en vaak naar buiten te gaan om met je kinderen te spelen en te schommelen. Om iets te leren over alle flora en fauna die zich in je eigen binnentuin bevindt.

 

Op en langs de wandelpaadjes en bankjes ontmoet je medebewoners, vind je een plekje voor een picknick, om een boek te lezen of een tukje te doen. En wie op de begane grond woont, wordt verwend met een eigen stukje tuin dat aansluit op het grote geheel.

 

Het vele groen in Lloyd Yard is divers, je wordt omgeven door bomen, vogelvriendelijke klimplanten, lage struiken en verschillende bloemrijke grassoorten. Fijn voor jou, maar ook voor vogels en insecten die bijdragen aan een gezonde biodiversiteit. Daarnaast draagt de tuin bij aan verkoeling tijdens warme dagen, zorgen de planten voor de opname van CO2 en fijnstof en absorberen sommige planten zelfs geluid.

 

In de collectieve daktuin boven het Maasvenster kun je samen met andere bewoners aan de slag in de moestuin waar onder andere groenten, fruit en kruiden kunnen worden verbouwd. En wat je daar oogst, mag je zelf opeten. Hoe vers wil je het hebben?

 

“Lloyd Yard staat voor de collectiviteit van een kleine samenleving en een gezonde, inclusieve leefomgeving. Dat zie je in de gemeenschappelijke binnentuin die het mogelijk maakt om vaak buiten te zijn, om elkaar te leren kennen en samen activiteiten te ondernemen.”

Ondernemen
aan de Maas

Terwijl de schepen passeren, strijken de mensen neer op jouw terras. Geen wonder, want de ligging op het zuiden en het zicht op de Maas werken als een ware klantenmagneet. Die klanten komen uit de buurt, want inmiddels tellen de Lloydpier en de directe omgeving al flink wat bewoners. En daar komen de nieuwe bewoners van Lloyd Yard nog eens bij. Daarbovenop komen de mensen die in de buurt werken, o.a. in de Schiecentrale, plus alle andere bezoekers aan de Lloydpier. Het is duidelijk: dit is een locatie met meerdere kwaliteiten en grote commerciële mogelijkheden.

De bestemming van de 222 m² VVO in Lloyd Yard is daghoreca; een lunchcafé, restaurant of brasserie dat graag een breed publiek bedient, met binnen een maximale capaciteit van circa 110 personen. De ruimte wordt casco opgeleverd, er is dus alle gelegenheid om een eigen sfeer en karakter aan het interieur te geven.

De buitenkant maakt integraal deel uit van het Lloyd Yard gebouw, met een door blauweregen overgroeide cortenstalen pergola als eyecatcher. Naast de horecaruimte bevindt zich de poort die toegang geeft tot een grote binnentuin die overdag ook voor bezoekers toegankelijk is. Voor chefs met groene vingers heeft Lloyd Yard een aantrekkelijke extra: op het dak van het Maasvensterblok bevindt zich een moestuin waarvan dagelijks gebruik kan worden gemaakt. Dat is overigens niet het enige dat met Lloyd Yard wordt gedeeld; de WKO van Lloyd Yard laat je op een duurzame manier gebruik maken van verwarmingen met warm en koud kraanwater.

De bereikbaarheid en de parkeervoorzieningen van Lloyd Yard zijn meer dan goed. Er zijn twee tramhaltes in de buurt: lijn 8 halte Pieter de Hooch en Oostkousdijk, beide op 10 minuten lopen. Metro Station Coolhaven is 15 minuten lopen of 5 min fietsen en de Watertaxi Mullerpier is 8 minuten lopen. Wie met de fiets komt, kan parkeren in fietsenstalling in de openbare ruimte en automobilisten kunnen terecht op de Lloydpier en in de garage van de Schiecentrale.

Ben je geïnteresseerd in ondernemen aan de Maas? Neem dan contact op via info@kondorwessels.nl

Inzoom horeca
Inzoom horeca