03 February 21

Inschrijven, hoe werkt dat?

Inschrijven, hoe werkt dat?

De inschrijving voor een woning in Lloyd Yard begint met het maken van twee belangrijke keuzes. 1) naar welke woning(en) gaat je voorkeur uit? En 2) wat is voor jou een kansrijke bieding op een woning?

De inschrijving voor een woning in Lloyd Yard begint met het maken van twee belangrijke keuzes. 1) naar welke woning(en) gaat je voorkeur uit? En 2) wat is voor jou een kansrijke bieding op een woning? 

 

De keuze voor de woningen waar je jezelf wel ziet wonen, maak je het makkelijkst met de woningzoeker op deze website. Op basis van een aantal criteria krijg je een overzicht van beschikbare woningen, specificaties en richtprijzen. Voor de inschrijving kun je maximaal tien woningen selecteren.

 

Dan begint het serieuze werk: je kiest voor de optie ‘Inschrijven’ op de site om jezelf te registreren. Na de registratie heb je de mogelijkheid om de maximaal tien bouwnummers van jouw voorkeur vast te leggen. Vervolgens kun je voor je twee meest favoriete bouwnummers een bieding uitbrengen boven de richtprijs.

 

Deze biedingen maken deel uit van de beoordeling van je inschrijving: je bieding speelt een rol in de eventuele toewijzing, maar is niet allesbepalend. Jouw totale financiële ‘plan van aankoop’ is belangrijker dan de hoogste bieding. Het is daarom van belang dat je al je financiële zaken – overzicht eigen middelen, overwaarde eigen huis, maandlasten en overige financiële verplichtingen – echt op een rijtje hebt: alleen volledige en naar waarheid ingevulde inschrijvingen worden meegenomen in het proces van toewijzing. Het vooraf doen van een financiële toetsing zorgt ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt.

 

Wat zijn de spelregels bij de inschrijving?

 

  • De inschrijving moet uiterlijk dinsdag 23 februari 2021 om 12:00 uur online zijn ingediend. Inschrijvingen die na deze deadline zijn verzonden, kunnen worden uitgesloten bij de eerste toewijzingsronde.
  • Geef bij de inschrijving het woningtype én bouwnummer aan van de specifieke woningen van jouw voorkeur. Als er geen bouwnummer is aangegeven, kan een woning niet worden toegewezen.
  • De financiële haalbaarheid van jouw inschrijving – jouw persoonlijke financiële ‘plan van aankoop – is een belangrijke factor bij de beoordeling van de toewijzing, zorg er daarom voor dat je financiële gegevens bij inschrijving actueel en volledig zijn en naar waarheid zijn ingevuld.
  • Meerdere inschrijvingen indienen heeft geen zin, dubbele inschrijvingen worden uitgesloten bij toewijzing.
  • De inschrijver(s) dienen ook de daadwerkelijke contractant(en) te zijn. De persoonlijke gegevens die je bij inschrijving verstrekt, worden overgenomen in het koopcontract. De inschrijving en toewijzing zijn niet overdraagbaar op iemand anders.
  • Uiterlijk vrijdag 26 februari 2021 hoor je of je een woning toegewezen krijgt en welk bouwnummer dit betreft. Ook als je geen woning krijgt toegewezen, ontvang je hierover een bericht. Krijg je in de eerste toewijzingsronde geen bouwnummer toegewezen, dan kom je op de reservelijst. Als er vervolgens een woning vrijkomt, maak je kans deze toegewezen te krijgen.
  • De toewijzing van de bouwnummers vindt plaats achter gesloten deuren door het team van Lloyd Yard. Over de toewijzing kan niet gecorrespondeerd worden.
  • Na toewijzing van een bouwnummer nodigt Ooms Makelaars je uit voor een (digitaal) gesprek waarbij de inschrijving wordt doorgesproken en alle opties voor de oplevering van het toegewezen bouwnummer worden overlegd.
  • Na dit gesprek heb je een optieperiode van maximaal vijf dagen. Binnen deze periode moet je een beslissing nemen of je tot aankoop overgaat. Zodra je deze beslissing hebt genomen, wordt een afspraak gemaakt voor de ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst. Ondertekening van deze overeenkomsten vindt plaats na toelichting en uitleg over de inhoud van de akten en bijkomende procedures.

 

Heb je vragen over de inschrijf- en toewijzingsprocedure? Neem dan contact op met Ooms Makelaars in Rotterdam: bel 010 - 424 8888 of stuur een mailtje naar rotterdam@ooms.com.

Meer Nieuws
LAATSTE WONINGEN BESCHIKBAAR
09 May 22

LAATSTE WONINGEN BESCHIKBAAR

Ruim 90% van alle woningen in Lloyd Yard zijn inmiddels verkocht. Wil je ook wonen in Lloyd Yard?

verder lezen →
Amvest en KondorWessels Vastgoed tekenen koopovereenkomst voor 53 huurwoningen
15 February 22

Amvest en KondorWessels Vastgoed tekenen koopovereenkomst voor 53 huurwoningen

Amvest en KondorWessels Vastgoed hebben op donderdag 10 februari 2022 de koopovereenkomst ondertekend voor de 53 huurwoningen in Lloyd Yard.

verder lezen →
Feestelijke start bouw Lloyd Yard
15 November 21

Feestelijke start bouw Lloyd Yard

Woensdag 27 oktober 2021 stond in het teken van de feestelijke start bouw van Lloyd Yard.

verder lezen →
Nog enkele woningen beschikbaar
20 October 21

Nog enkele woningen beschikbaar

De realisatie van Lloyd Yard is in volle gang. Van de in totaal 83 nieuwbouwwoningen is bijna 80% verkocht.

verder lezen →